joi, 19 iunie 2014

Portret de artist - Cătălin Oancea1. Ce cauți tu în viața ta?
Ceea ce caut eu are mai putin legatura cu arta contemporana si mai mult cu recuperarea unor tehnologii arhaice sau tehnologii pe cale de disparitie, modalitati de folosire a materialelor si de raportare a lor la spatiul inconjurator.
 
2. Te naști artist sau te faci artist?
Te nasti artist - ai niste date naturale mai dezvoltate decat ale celorlalti, dar si devii artist folosind acele date pentru a te forma.

3. Ce vezi, unde vezi și cum vezi?
Aproape orice fel de imagine poate constitui un inceput pentru mine - o fotografie, o alta lucrare, diverse obiecte si natura cu formele si texturile ei.

4. Cum creezi și când ești gata să te arăți?
Ideile stau multa vreme in mintea mea pana se contureaza cat mai exact, pana prind o forma precisa si pentru a se materializa cand gasesc timp pentru ele.

5. Cum te vezi în proiectul 11172014 și ce aștepți de la acesta?
Proiectul 11172014 cred ca este o oportunitate sa expun si ma ajuta sa lucrez mai constant. Ideea de a uni 17 artisti care sa-si hotarasca impreuna temele poate fi neobisnuita dar poate da nastere unui alt tip de organizare a unui proiect in care curatorul este comun si temele nu sunt impuse ci discutate si analizate dinainte. Deasemenea discutarea temelor duce la cunosterea altor artisti si a modului in care gandesc ei lucrurile.
Colaborarea cu galeria este buna, avand posibilitati de expunere diverse. Sper ca acest tip de proiect sa continue si in anii urmatori el putand reuni mai multi artisti cu acelasi tip exprimare sau cu viziuni total diferite.

6. Ce rol are creația și arta în viața omului?
Arta este tot ce se naste din mana omului si place si este confortabil sa ne inconjuram de lucruri la care rezonam; sper ca si lucrarile mele sunt vazute așa

7. Pune-ți o întrebare și răspunde la ea.
Ce iti doresti?
-Sa pot lucra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu